Torsdag d. 20. juni 2019, Kl. 16:00 til kl. 17:00

Orgelmusik for fire hænder og fire fødder

Der venter pompøse og storladne orgelklange og elegant fingerspil, når instrumenternes dronning rigtigt folder sig ud. Programmet byder på værker af Verdi  Mozart og  Gustav Merkel.

Giuseppe Verdi: Triumph March fra operaen ”Aida”

Koncertens indledes pompøst med Giuseppe Verdi’s berømte triumph-march fra operaen ”Aida”. De flotte trompetfanfarer kan fint efterlignes af orglets flotte trompetstemmer, men elefanterne må man forstille sig til.

Wolfgang Amadeus Mozart:

Den ”lille” og ”store” fantasi i f-moll er oprindelig komponeret for såkaldte mekaniske spilleure, der styrede et ”automatisk orgel”. På Mozarts tid var det højeste mode, og den ypperste og mest komplicerede finmekanik datidens urmagere kunne præstere. Ved denne matine spilles originale transkriptioner for orgel, der vanskeligt lader sig spille af en enkelt organist. Derfor spilles disse værker ofte for 4 hænder og 4 fødder, hvor musikken kan realiseres uden reduktion i musikken.

Gustav Merkel:

Gustav Merkels pompøse orgelsonate fra den tyske romantiks storhedstid, afslutter eftermiddagens koncert. Merkels musik kan uden tvivl sammenlignes med hans berømte landsmand Max Reger.

Om de medvirkende:

Claus Bach Nielsen og Søren Rasmussen er begge organister i Frederikshavn – i Abildgaard kirke og i Frederikshavn kirke. De har begge kandidateksamen fra musikkonservatoriet. Allerede som 11 årig begyndte  Claus Bach Nielsen at spille orgel og klaver hos sin spillemakker organist Søren Rasmussen . I dag er der dog tale om et fuldt ud jævnbyrdigt kollegafællesskab, der munder ud i en fælles fortolkning af de 3 programsatte værker for hænder og fødder gange to.

Efter en halv times orgelmusik viser sognepræst Michael Berg rundt i kirkens unikke kalkmalererier. Både matine og rundvisning er gratis.

Søren Rasmussen og Claus Bach Nielsen