Torsdag d. 27. juni 2019, Kl. 16:00 til kl. 17:00

Sommerbuffet af nordiske toner

Kasper Laursen, sang og Britta Nedergaard Hansen, orgel/klaver byder på en sommerbuffet med smukke og stemningsfulde toner fra de nordiske lande. Der vil bl.a. være musik af Carl Nielsen, Knut Nystedt og Edvard Grieg. Fra programmet kan nævnes ”Han kommer med sommer”, ”Sænk kun dit hoved”, ”Morgenstemning” og ”Gabriella’s song” fra filmen ”Så som i Himmelen”.

Efter en halv times musik tilbydes rundvisning i kirkens unikke kalkmalerier ved sognepræst Michael Berg. Der er gratis adgang.

Kasper Laursen er musikalsk vokset op i Sct. Peders Kirke, og har siden 1997 sunget i de forskellige kor ved kirken. Han er stadig aktiv i Sct. Peders Koncertkor og Gudstjenestekoret. Det har resulteret i solo-opgaver i mange korsammenhænge, solistroller ved Den Jyske Opera i Lars Johan Werles koropera Pandoras Æske (2000) og senest i Schütz’ ”Saul, Saul, was verfolgst du mich” (2018). Han har desuden medvirket ved aftensang og koncerter i Enghøj Kirke sammen med Britta Nedergaard Hansen. Kasper Laursen har modtaget sangundervisning på Det Jyske Musikkonservatorium.

Britta Nedergaard Hansen er organist i Enghøj Kirke i Randers. Det er den flotte hvide kirke, som kan ses fra motorvejen. Her har Britta været organist, siden kirken blev bygget i 1995. Britta Nedergaard Hansen har således været med til at bygge aktiviteter og musikliv op omkring kirken. Britta giver koncerter ligesom hun er akkompagnatør. Ved siden af arbejdet som organist er Britta Nedergaard Hansen dirigent for Randers Kammerkor, som fejrer 30-års jubilæum i denne måned. Britta Nedergaard Hansen har kandidateksamen i orgel og korledelse fra Nordjysk Musikkonservatorium i 1992. Hun var organist ved Jetsmark Kirke fra 1983 – 1994, hvor hun blandt andet tog initiativ til sommermatineerne med rundvisning ved sognepræst Michael Berg.

PROGRAM med Nordiske toner

Grieg: Morgenstemning (Orgel)

Jeppe Aakjær/Th. Aagaard: Han kommer med sommer

Chr. Winther/Th. Laub: I skoven, hvor jeg vandred’

Svein Ellingsen/Knut Nystedt: En tone skal stige

L. L. Laurinus/Grieg: I Himmelen

W. Åhlén/Johannes Landgren: Det dufter lysegrønt af græs (Orgel)

Johannes Jørgensen/Carl Nielsen: Sænk kun dit hoved, du blomst

Oehlenschläger/Carl Nielsen: Underlige aftenlufte

Halfdan Rasmussen/Philip Faber: Bær mig stjerne

Stefan Nilsson/ Göte Widlund: Gabriellas sång

Medvirkende: Kasper Laursen, sang.

Britta Nedergaard Hansen, orgel.

Britta Nedergaard Hansen, orgel og Kasper Laursen, tenor
Kvorupvej 94, 9490 Pandrup, Danmark