Inspiration til kirkelivet i Hune Sogn AFLYST | Jetsmark sogn

Inspiration til kirkelivet i Hune Sogn AFLYST

Torsdag d. 19. marts 2020, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Hune Pastorat, Kirkevej 11, 9492 Blokhus, Danmark

Peter Hedegaard er tidligere valgmenighedspræst og bispekandidat, og han er optaget af, hvad der sker i Folkekirken.

Peter Hedegaard ser ikke den centralisering, han mener Folkekirken gennemgår, som vejen frem, og derfor har han to gange forsøgt at komme i position som biskop for derved at kunne præge Folkekirken i en anden retning.

Det lykkedes imidlertid ikke; men til gengæld har Peter Hedegaard gennem 14 år været præst i Holstebro Valgmenighed, som i samme periode er vokset i tilslutning, og nu er landets største valgmenighed med over 1300 medlemmer.

Peter Hedegaard har desuden været sognepræst i Dalum på Fyn og forstander på Ryslinge Højskole, og så er han vokset op i et landmandshjem i Vendsyssel.

For Peter Hedegaard er begreber som nærvær og sammenhold centrale. Sammenholdet skal komme fra neden, og det samme skal nytænkningen, mener han.

Man må sige, at det giver god mening, at tale om sammenhold og nærvær i en tid hvor fysisk-sociale fællesskaber i nogen grad må vige for digitale fællesskaber.

Måske Kirken og mennesker har brug for hinanden derude? I hvert fald har Folkekirken brug for sine medlemmer, og den har brug for mennesker til at udfylde sin ramme med liv, sammenhold og nærvær.

Har emnet din interesse? Så kom og hør Peter Hedegaards bud på svar på disse spørgsmål.

I år er der oven i købet valg til Folkekirkens Menighedsråd, så kirkens medlemmer får chancen for at stemme eller stille op og blive valgt til at yde indflydelse på Folkekirkens udvikling.

Velmødt til en spændende aften. Der serveres kaffe, te og kage undervejs i arrangementet.

Arrangør: Hune Menighedsråd.