Gudstjeneste | Jetsmark sogn

Jetsmark Kirke 17.01.21

PRÆLUDIUM

HILSEN

Præsten: Nåde være med jer og fred fra Gud, vor Fader, og Herren Jesus Kristus.

KOLLEKT

Præsten: Lad os alle bede!

Almægtige, evige Gud, du, som styrer alt det skabte i himlen og på jorden, hør med mildhed dit folks indtrængende bønner: Forund os din fred i vor tid ved vor Herre Jesus Kristus, din Søn, som med dig lever og regerer i Helligånds enhed, én sand Gud fra evighed og til evighed.

Kirkesanger/ kor: Amen.

EVANGELIUM

Præsten: Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: (menigheden rejser sig)

Kirkesanger/ kor: Gud være lovet for sit glædelige budskab.

Den tredje dag var der bryllup i Kana i Galilæa, og dér var Jesu mor med; også Jesus og hans disciple var indbudt til brylluppet. Men vinen slap op, og Jesu mor sagde til ham: ”De har ikke mere vin.” Jesus sagde til hende: ”Hvad vil du mig, kvinde? Min time er endnu ikke kommet.” Hans mor sagde til tjenerne: ”Gør hvad som helst, han siger til jer.” – Der var dér seks vandkar af sten; de stod der efter jødernes regler for renselse og rummede hver to til tre spande. Jesus sagde til dem: ”Fyld karrene med vand.” Og de fyldte dem helt op. Og han sagde til dem: ”Øs nu op og bær det hen til skafferen.” Det gjorde de så. Men da skafferen havde smagt på vandet, der var blevet til vin – han vidste ikke, hvor den kom fra, men det vidste de tjenere, som havde øst vandet op – kaldte han på brudgommen og sagde til ham: ”Man sætter ellers den gode vin frem først, og når folk har drukket godt, så den ringere. Du har gemt den gode vin til nu.” – Dette gjorde Jesus i Kana i Galilæa som begyndelsen på sine tegn og åbenbarede sin herlighed, og hans disciple troede på ham. (Johs 2,1-11).

TROSBEKENDELSE

Præsten: Lad os bekende den kristne tro! (synges af kirkesanger og kor)

Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen.

Vi tror på Gud Fader, den Almægtige, himlens og jordens skaber.

Vi tror på Jesus Kristus, hans enbårne Søn, vor Herre, som er undfanget ved Helligånden, født af jomfru Maria, pint under Pontius Pilatus, korsfæstet, død og begravet, nedfaret til dødsriget, på tredje dag opstanden fra de døde, opfaret til himmels, siddende ved Gud Faders, den Almægtiges, højre hånd, hvorfra han skal komme at dømmelevende og døde.

Vi tror på Helligånden, den hellige, almindelige kirke, de helliges samfund, syndernes forladelse, kødets opstandelse og det evige liv.

Kirkesanger og kor synger nr.289v.1-2.

289

Nu bede vi den Helligånd