Gudstjeneste | Jetsmark sogn

Jetsmark Kirke, den 24.januar 2021 livestreames

PRÆLUDIUM

HILSEN

Præsten: Nåde være med jer og fred fra Gud, vor Fader, og Herren Jesus Kristus.

KOLLEKT

Præsten: Lad os alle bede!

Hold os i live, Gud, som dit folk, gør os trofaste i kærlighed til dit hellige navn, så vi lydigt går ind under de pligter, som du, vor Gud, pålægger os, og glade modtager dine gaver, både her i tiden og endelig i evigheden ved vor Herre Jesus Kristus, din Søn, som med dig lever og regerer i Helligånds enhed, én sand Gud fra evighed og til evighed.

Kirkesanger/ kor: Amen.

EVANGELIUM

Præsten: Dette hellige evangelium skriver evangelisten Mattæus: (menigheden rejser sig)

Kirkesanger/ kor: Gud være lovet for sit glædelige budskab.

Seks dage efter tog Jesus Peter og Jakob og hans bror Johannes med sig og førte dem op på et højt bjerg, hvor de var alene. Og han blev forvandlet for øjnene af dem, hans ansigt lyste som solen, og hans klæder blev hvide som lyset. Og se, Moses og Elias kom til syne for dem og talte med ham. Så udbrød Peter og sagde til Jesus: ”Herre, det er godt, at vi er her. Hvis du vil, bygger jeg tre hytter her, én til dig og én til Moses og én til Elias.” Mens han endnu talte, se, da overskyggede en lysende sky dem, og der lød en røst fra skyen: ”Det er min elskede søn, i ham har jeg fundet velbehag. Hør ham!” Da disciplene hørte det, faldt de ned på deres ansigt og blev grebet af stor frygt. Men Jesus gik hen og rørte ved dem og sagde: ”Rejs jer, og frygt ikke!” Og da de løftede deres blik, kunne de kun se Jesus alene. – Mens de gik ned fra bjerget, befalede Jesus dem: ”Fortæl ikke nogen om dette syn, før Menneskesønnen er opstået fra de døde.” (Mattæus 17,1-9)

TROSBEKENDELSE

Præsten: Lad os bekende den kristne tro!

(siges af menigheden)

Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen.

Vi tror på Gud Fader, den Almægtige,

Himlens og jordens skaber.

Vi tror på Jesus Kristus, hans enbårne Søn, vor Herre, som er undfanget ved Helligånden, født af jomfru Maria, pint under Pontius Pilatus, korsfæstet, død og begravet, nedfaret til dødsriget, på tredje dag opstanden fra de døde, opfaret til Himmels, siddende ved Gud Faders, den Almægtiges, højre hånd, hvorfra han skal komme at dømme levende og døde.

Vi tror på Helligånden, en hellig, almindelig kirke, de helliges samfund, syndernes forladelse, kødets opstandelse og det evige liv. - Amen.

Kirkesanger og kor synger nr.7.

7

Herre Gud! Dit dyre navn og ære