Gudstjeneste | Jetsmark sogn

Søndag d. 28. februar 2021, kl. 10:30

Livestreames fra kl. 10.30

PRÆLUDIUM

(Koret synger ”Som tørstige hjort” med musik af Jørgen Graven Nielsen)

HILSEN

Præsten: Nåde være med jer og fred fra Gud, vor Fader, og Herren Jesus Kristus.

KOLLEKT

Præsten: Lad os alle bede!

Herre, vor Gud, du ser, at vi er forladt af al kraft og evne til det gode; vogt du os både indadtil og udadtil, værn os mod alle fjender, der udefra truer vort liv, og rens os fra falske tanker, der indefra formørker vort sind, ved din elskede Søn, Jesus Kristus, vor Herre, som med dig lever og regerer i Helligånds enhed, én sand Gud fra evighed og til evighed.

Kirkesanger og kor synger: Amen

EVANGELIUM

Præsten: Dette hellige evangelium skriver evangelisten Mattæus.

Menigheden rejser sig. Kirkesanger og kor synger: Gud være lovet for sit glædelige budskab!

Jesus gik bort derfra og drog til områderne ved Tyrus og Sidon. Og se, en kana’anæisk kvinde kom fra den samme egn og råbte: ”Forbarm dig over mig, Herre, Davids søn! Min datter plages slemt af en dæmon.” Men han svarede hende ikke et ord. Og hans disciple kom hen og bad ham: ”Send hende væk! Hun råber efter os.” Han svarede: ”Jeg er ikke sendt til andre end til de fortabte får af Israels hus.” Men hun kom og kastede sig ned for ham og bad: ”Herre, hjælp mig!” Han sagde: ”Det er ikke rigtigt at tage børnenes brød og give det til de små hunde.” Men hun svarede: ”Jo, Herre, for de små hunde æder da af de smuler, som falder fra deres herres bord.” Da sagde Jesus til hende: ”Kvinde, din tro er stor. Det skal ske dig, som du vil.”  Og i samme øjeblik blev hendes datter rask.  (Mattæus 15,21-28)

TROSBEKENDELSEN

Præsten: Lad os bekende den kristne tro! (siges i kor)

Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen.

Vi tror på Gud Fader, den Almægtige,

Himlens og jordens skaber.

Vi tror på Jesus Kristus, hans enbårne Søn, vor Herre, som er undfanget ved Helligånden, født af jomfru Maria, pint under Pontius Pilatus, korsfæstet, død og begravet, nedfaret til dødsriget, på tredje dag opstanden fra de døde, opfaret til Himmels, siddende ved Gud Faders, den Almægtiges, højre hånd, hvorfra han skal komme at dømme levende og døde.

Vi tror på Helligånden, en hellig, almindelig kirke, de helliges samfund, syndernes forladelse, kødets opstandelse og det evige liv. - Amen.

Kirkesanger og kor synger nr.9 (v.1-3)