Koncert Vendsyssel festival | Jetsmark sogn

Koncert Vendsyssel festival

Torsdag d. 1. juli 2021, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Kr. 100,00

Koncert under Vendsyssel Festival i Jetsmark kirke torsdag d. 1. juli kl. 19.30.

Entre 100 kr.

Der er rundvisning i kirkens unikke kalkmalerier ved sognepræst Michael Berg kl. 18.45

DUO DA CHIESA

Lena Kildahl og Christian Præstholm mødtes i Paris midt i 1990'erne, mens de begge var studerende. Sammen med andre danske musikstuderende dannede de ensemblet ”Madam Blå et les Garcons”, der spillede koncerter flere steder i Frankrig. Samarbejdet fortsatte, da de begge vendte hjem og bosatte sig i Aarhus, og siden har de spillet sammen som Duo da Chiesa.

Lena Kildahl, der er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med diplomeksamen i 1994 og debut fra solistklassen i 1996, er solofløjtenist i Aarhus Symfoniorkester og underviser på Det Jyske Musikkonservatorium.

Ud over studier på DKDM har Lena Kildahl studeret i Berlin, Paris og Wien. Lena Kildahl har modtaget flere priser - senest i 2010 hvor hun modtog Sydbanks Musikpris. Som solist har Lena Kildahl adskillige gange optrådt med bl.a. Aarhus Symfoniorkester - og har spillet talrige koncerter i ind- og udland med orkester, som solist eller kammermusiker. I marts 2013 udgav Lena Kildahl sin første solo-cd med musik for solo-fløjte af C.P.E. Bach, Marin Marais og André Jolivet. Cd'en er udgivet på Gateway-music og anmeldt med 5 flotte stjerner på bloggen J.C.klassisk. I 2018 udkom Lena Kildahl som solist på en CD med Aarhus Symfoniorkester i danske Svend Erik Tarp's Concertino for fløjte og orkester.

Christian Præstholm, organist, musikteoretiker og komponist, er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium (DJM) med debut fra solistklassen i 1999. Hertil kommer to års videregående studier i Paris og London. Lærer i orgel og musikteori ved DJM i årene 1999-2016. Som organist og kammermusiker har han givet talrige koncerter i Danmark, Frankrig, England, Tyskland, Norge, Sverige, Island, Polen, Rusland og Orkney-øerne, og indspillet adskillige cd’er Han har modtaget adskillige priser, senest i 2016 Ejnar Hansens legat for organister og dirigenter, og i 2019 – som den første – tidl. kirkeminister Mette Madsens legat til kirkelige, skabende og udøvende kunstnere. Som komponist har Christian Præstholm skrevet værker for kor, orgel, diverse solister og kammerensembler, samt salmemelodier. Adskillige værker er skrevet på bestilling, fx til Domkirkerne i Aalborg, Haderslev, Viborg og Helsingør, til Musikkens Hus, Aalborg, Aros Guitar Duo, den amerikanske organist James D.Hicks blandt mange flere. Han har komponeret og udgivet 300 orgelkoraler som ofte spilles i store som små kirker over hele landet.

Duoens kernerepertoire er Johann Sebastian Bachs vidunderlige fløjtesonater, der originalt er komponeret for fløjte og continuo eller obligat klaver (cembalo). Men naturligvis klæder disse sonater - som alt andet musik af Bach - kirkens rum og orgelet. Bach skrev hele 7 sonater og ved koncerten torsdag aften spiller duoen de to.

Som en fin kontrast til Bachs sprøde klangunivers spiller duoen franske Jean Alains tre skønne stykker for fløjte og orgel, samt et nyt værk af Christian Præstholm, som bliver skrevet netop til koncerten i Jetsmark Kirke, og dermed får sin uropførelse her. Et par solostykker for de to instrumenter bliver det også til, bl.a. spiller Lena Kildahl japanske Toro Takemitsus ”Itenerant”, og dermed får publikum en varieret oplevelse af de to musikere - sammen og hver for sig!