Koncert | Jetsmark sogn

Koncert

Onsdag d. 25. august 2021, Kl. 19:30 til kl. 20:30

Koncert onsdag d. 25. august kl. 19.30. "Hjertets strenge" med Mette Nielsen, harpe, Leah Aksnes, klarinet og Kammerkoret Dorimus under ledelse af Doris Kjærgaard. Der er gratis adgang.

”Hjertets strenge” tolkes gennem uropførelse af Chr. Præstholms ”Tre Davidssalmer for kor og harpe”, Paul Reades ”Suite fra The Victorian Kitchen Garden” for klarinet og harpe, Joh. Brahms ”Schaffe in mir, Gott” for kor a capella, samt Davidssalmer af bla. J. Rutter for klarinet, kor og harpe

Leah Aksnes er fra Vermont. Hun har studeret i Los Angeles hos Yehuda Gilad i University of Southern California og har en Masters of Music. Fra 2015 har Leah Aksnes været ansat som soloklarinetist i Aalborg symfoniorkester.

Mette Nielsen studerede på DKDM og på Indiana University, Bloomington, USA hos Susann McDonald. Senere blev hun optaget i solistklassen i Århus. Efter debuteksamen og assistentjobs i alle landsdelsorkestrene, Det Kgl. Kapel og Radiosymfoniorkestret, blev Mette Nielsen ansat i Aalborg Symfoniorkester i 2002.

Kammerkoret Dorimus hører hjemme i Aalborg og har en kerne af 18 erfarne og dygtige korsangere.

Koret høster anerkendelse for at gøre koncertoplevelsen nærværende for publikum og for at levere musikken med engagement og glæde. Koret har markeret sig ved temakoncerter, hvor korsan­gen har spillet sammen med billedkunstnere, fotografer og forskellige professionelle musikere.

Korets stifter og dirigent er Doris Kjærgaard. Hun er uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium, og har efteruddannet sig hos bla. Morten Schuldt-Jensen og Annette Bo Nielsen. Doris Kjærgaard er organist ved Jetsmark Kirke.