Højskoleformiddag | Jetsmark sogn

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Højskoleformiddag

Dato
Torsdag d. 7. oktober 2021, kl. 10:00
Sted
Bredgade 98 9490 Pandrup, Bredgade 98, Kvorupvej 94, 9490 Pandrup
Pris
Gratis

Foredrag om udbryderkongen Carl August Lorentzen den 7. oktober 2021

Forfatteren Jan Patrick Skaarup underholder den 7. oktober med historien om sin berømte grandonkel Carl August Lorentzen, en af Danmarks mest ihærdige indbrudstyve og ligeså den mest succesfulde udbryder i Danmarkshistorien.

Carl August Lorentzen er især kendt for sin fantastiske bedrift, da han – på 11 måneder - egenhændigt gravede en 18 meter lang tunnel under fængselsgården i Horsens Statsfængsel og forsvandt fra sin celle natten mellem den 22. og 23. december 1949. I dag, hvor Horsens Statsfængsel fungerer som museum, kan man se den berømte tunnel, der blev reetableret i 2017.

Men Carl August var ikke kun en kriminel udbryderkonge, han var også kunsthåndværker, der både tegnede, malede og snittede i træ. En del af hans kunstværker kan ses i Horsens Statsfængsels museum. I foredraget vil der både blive vist foto og video, som er med til at krydre den spændende historie om Carl August Lorentzen, fortalt af Jan Patrick Skaarup, forfatter til bogen: ”Udbrydekongen Carl August Lorentzens Livshistorie – fortalt af en grandnevø.”